Yang Melekat

23.5.12

May 23, 2012

assalamualaikum sume......hopefully all in a good deed...


sebelum tu bissmillah dimulakan...dah lame aku x aktif dgn blog2 ni sue..yela...sejak da tukar keje ni bz je manjang...tu xcite lg dgn workload yg tahap menggunung...fuh...org kate tu sume dugaan org keke...tula time blaja x sabar2 nak keje...bile da keje ni mgeluh pulak...nauzubillah...tak baik begitu...aku kene istigfar banyk2 ni..keje tu adalah sumber rezeki...allah bg jalan kt kite tok cari rezeki...bersyukur la zila dgn ape yg ko ade...ramai lg kat luar sane yg tgh tanam anggur....tula yg bermain di kepala aku...memeg dugaan la bile keje bertambah...aku yakin ni adalah satu jalan yg tuhan bg tok kite blaja persaan parents kite dulu mase nk besarkn kite...ade ibu ayah kite mgeluh...aku rase memg xpenah...tgjwb kite sume sebgai pekerja....


alhamdulillah...ari ni aku dpt biasekn diri dgn keje yg tgh menanti...asek IN je naik..OUT nye xde sngt,,...zila keep in on...u can do it...aku bersyukur sgt sebab ade pekerjaan...THANK YOU ALLAH....


terima kasih....salam

23.2.12

~ Assalamualiakum ~

Assalamulaikum w.b.....


hurm....mula2 aku bukak blog ni aku terpikir entri ape aku nk conteng...tapi pensel burok aku lak yg xde idea bernas...(tgh pk lg ape nk tulis)...baru aku pasan da 4 bulan aku x share pape kt dinding blog aku nih...kecian lak..yela bz katekan....


haaaa....yg pertama aku nk share , aku da tukar koje...da xkoje daaa kt call centre...yela aku ni mane nk tahan kalo hari2 org asek maki hamun yg ntah pape...dal la gaji ciput...(aku x memilih koje, tapi koje tu memg xpadan dgn soul aku)....


k, next...keje baru aku ni adelah 100% dalm bidang yg aku blajo (majoring in tourism mgt----> kaki jalan2)...aku skunk ni dah di sahkan / dikatakan permanent staff (aiseh...poyo jew)...position aku sebagai Sales @ tour coordinator...toinktoinktoinktoinktoink....hurm dgn penat lelh yg penuh kesabarn aku di letakn under "probation period selama 3 bulan"...alhamdulillah...buat mase ni tu keje aku...hari2 buat quotation tok market india, indian subcontinent and pakistan....directly interact with agent from there...


hum...mase buat quotation tuh kene la hati2 sebab bende ni main dgn duit (from MYR convert to USD)...fuh memg buat duit larh...aku suke duit2 nih (mate aku bling2 daaaa)...tapi syok tau bile quotation kite confirm and terjual....alhmdulillah...tiap2 hari ade je yg confirm...byk pulak tuh....


hahahahha...soey lah....asek cite pasal keje jep...(abes aku nk citer pasal ape,,,da tu je yg pensel burok aku dok conteng)....wassalam...

4.10.11

itenerary

hurm...aku sebenarnya tak berapa nak ade idea sangat nk tulis entri panjang2 hari ni....tapi ni aku tulis berkenaan aktivit harian aku....



1)  bangun pkul 6. 45am (kunci jam je, pastu snooze sampai pkul     
    7.30am)
2)  pergi kerja ( 8.30am - 4.30pm)
3)  time keje pon aku sempat curik mase update blog
4)  xde keje aku blogwalking
5)  pastu aku main meset
6)  pastu aku makan sampai kenyang
7)  balik keje aku tengok tV
8)  malam je aku kua dating
9)  balik dating aku tido
10) time nak tido tuh kene dodoikan diri sendiri dengar lagu

hahahaha...tula aktivi yang boleh dikatakan wajib aku buat setiap hari...kalo korang bace pon da naik bosan kan...yela aku sendiri pon bosan bace entri ni...(MACAM ENTRI BUDAK SKOLA DARJAH 1)...

*******************************Salam 1Malaysia************************************

koSong

ku coretkan madah yand tidak bertepi
tanpa diundang menerpa diri


siapa aku nak dihebohkan
sepi sendiri mengubati lara


aku sang puteri 
bukan menagih simpati
tapi aku sang puteri
yang keluh kesah memikirkan diri


arah yang dituju ku belum pasti
kosongkan diri ini bagi sang dunia yang penuh warna warni????


ku ungkap rasa seperi tiada adab
madah yang dilemparkan ku tahan tempiasnya
kerna ku tidak tahu kebarangkalian nya...........

SeLAmAT BeRgRaDuAsI



hurm....epi jugak bile da nak dekat ari konvo ni...so kawan2 yg nak konvo nanti jgn lupe ye setelkan pape yg patot...nanti kang xdapat nk konvo pulak kan...hum pendapat tok hari konvo ni...ade jugak yg xdapat nak menghadirkan diri kerna aktiviti2 yg xdapat nk dielakkan...tapi kalo boleh cube la untuk luangkan mase time konvo nanti...yela time tula kite boleh gathering balik nga kengkawan and at the same time we can capture back our memories while we are as a student...

tips untuk konvo :
1) update info dekat kite punye IPTA/ IPTS student portal
2) setelkan sebarang pembiayaan yuran konvo dll
3) isi borang kajian at Kajian Pengesahan Graduan
4) so follow the next step k....



jgn lupe ye.....salam 1Malaysia

:: TUT TUT !m P@$s Ok ::

assalamualaikum sume,.

hurm hari ni adalah hari penentuan....so what can i say dat im pass...but not mean dat totally pass...only for the 1st requirement....so 2morro will be d 2nd step 4 me to go more further...hehehehhe

alhamdulillah...terima kasih Ya Allah

29.9.11

:: TetTTTTTTT :

im not in a good mood to update my blog entry...adios....